Спор за сексизъм на US Open: Корне с наказание за сменена тениска на корта

Оцени тази статия:
Спор за сексизъм на US Open: Корне с наказание за сменена тениска на корта Мария Петрова
от в 17:56 на 29.08.2018

Организаторите на Откритото първенство на САЩ претърпяха обвинения за сексистко отношение към Ализе Корне. В социалните мрежи множество фенове и експерти останаха недоволни от официалното предупреждение, което французойка получи от съдията на стола, след като преоблече тениската си на корта в мача срещу Йохана Ларсон.

Смяната се наложи, след като Корне се върна на корта след завръщането си от съблекалнята заради пауза поради жегата в Ню Йорк. Тя установи, че е облякла тениската си наобратно. Корне се преоблече с гръб към камерите, но съдията Кристиан Раск я наказа, определяйки поведението й като "неприемливо".

Според правилата на WTA жените нямат право да се преобличат на корта. Подобна е и ситуацията според АТР, но водещите играчи редовно сменят екипите си.

Особено възмутена остана майката на Анди Мъри - Джуди. "Ализе Корне се завърна на корта след 10 минути пауза заради жегата и преоблече тениската си, която беше сложила с гърба отпред. Получи наказание за неспортсменско поведение, но в същото време мъжете могат да правят това на корта."

За Корне се застъпиха още други тенисисти, сред които Кейси Делакуа, Бетани Матек-Сандс и други.

Впоследствие организаторите на US Open излязоха със специално изявление като обявиха, че и жените могат да се преобличат по този начин, извинявайки се на французойката.

Прогнозирай шампионите на US Open и спечели от HEAD!

Оцени тази статия:
Спор за сексизъм на US Open: Корне с наказание за сменена тениска на корта Мария Петрова
Теми:  
us open | ализе корне | джуди мъри | тенис

Коментари



Следвайте ни в Facebook