10 години по-късно: Марин Чилич отново е шампион в Санкт Петербург!

от в 18:13 на 31.10.2021
Диана Андреева

Марин Чилич достигна до заключителния етап на надпревара в Москва през изминалата седмица, където обаче отстъпи на световния №19 Аслан Карацев. Но днес тенисистът от Хърватска бе безкомпромисен и успя да се превърне в новия стар шампион на турнира в Санкт Петербург. Победителят от Големия шлем демонстрира своята класа и бе непреклонен в двубоя с Тейлър Фриц, надделявайки със 7:6(3) 4:6 6:4. 

Сблъсъкът стартира с изявено преимущество на страната на сервиращите, като всеки от геймовете скоростно излиташе в сметката на този, който имаше началния удар. Паритетът се запази до 2:2, когато Чилич вече се бе приспособил към играта на опонента си и се чувстваше все по-комфортно на ретур, което му помогна да влиза агресивно в разиграванията и да предизвиква неточности от ракетата на Фриц. Това веднага оказа своето влияние върху разпределението на силите на корта и везните се наклониха в полза на бившия шампион от Големия шлем, който се възползва от спада в представянето на американеца и не се поколеба да осъществи първия пробив в мача и излезе уверено напред с 5:2. Безапелационната му игра на собствен начален удар обаче не продължи дълго, което позволи на Тейлър да реализира рибрейк и равенството в мача отново се завърна. 

Последваха нови равностойни минути, което доведе сета до тайбрек. Там, двамата разчитаха повече на грешките на своя противник, вместо на атаката, а дефанзивната игра доведе до продължителни размени от дъното. Чилич обаче съумя да нанесе решаващ минипробив в точния момент и прибави частта на сметката си. 

Втората част отново започна равностойно, а напрежението все повече взимаше връх върху представянето на състезателите. Те си размениха по два пробива, което допълнително завърза ситуцаията на централния корт в Санкт Петербург. Равенството до 4:4 не се нарушаваше, но при 5:4 Фриц неочаквано съумя да спечели подаването на своя противник след серия от непредизвикани неточности от страна на Чилич и съумя да възвърне паритета в сетовете. 

Решаващата част бе повече от интригуваща. Всяко едно разиграване преминаваше през куп обрати, а публиката по трибуните поддържаше настроението повече от повдигнато. Чилич пръв успя да излезе напред в резултата, но моментално Фриц отвърна на удара и съумя да възвърне паритета в резултата.

Американецът дори бе близо до това да реализира нов пробив за 5:3, но пропиля скрития си брейкбол, а от там насетне всичко за него потръгна в коренно различна посока. По-младият от двамата състезатели на корта се пропука в последния възможен момент и след нова доза непредизвикани грешки, предаде срещата на сметката на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10 години по-късно: Марин Чилич отново е шампион в Санкт Петербург! Диана Андреева
Теми:  
марин чилич | санкт петербург | тейлър фриц | тенис турнир в санкт петербург | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook