6 от 6: Циципас се разправи с местен любимец на АО и остава непобеден през 2023-та

от в 13:59 на 18.01.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас e неизменна част от световния топ 10 през последните близо 4 години и отдавна се очаква гъркрът да спечели дебютната си титла от Шлема, но досега той не съумяваше да оправдае напълно очакванията към себе си и обикновено се препъваше на крачка преди финала. Тазгодишният Аустрелиън Оупън обаче изглежда отлична възможност за световния номер 4 най-после да се добере до така жадувания "мейджър" трофей, защото той винаги се е ползвал с огормната подкрепа на публиката в Мелбърн и освен това се намира във великолпена спортна форма, която му позволи да не допусне нито едно поражение на United Cup.

Досега Стефанос имаше три загубени полуфинала на Откритото първенство на Австралия, в които беше надигран веднъж от Рафаел Надал и два пъти от Даниил Медведев. Тази година жребият отново събра балканеца в една половина с двамата си кошмари от миналото, само че днес Матадора оваканти своята титла и пред Циципас се разкрива отлична възможност да стигне много далеч в състезанието, а той изглежда напълно готов да я сграбчи, след като преди малко разгроми местния любимец Ринки Хиджиката с крайното 6:3 6:0 6:2.

По този начин третият поставен си гарантира място във фазата на 1/16 финалите, в която ще премери сили с един измежду двамата нидерландци Ботик ван де Зандсхулп и Талон Грийкспор, като към момента шампионът от Пуна има преднина от 2:0 сета.

Началото беше отлично за участващия с "уайлд кард" състезател, който спечели откриващото си подаване и впоследствие не беше далеч от постигането на първи пробив, но фаворитът се окопити и не позволи да се стигне до изненада. Постепенно гъркът се нагоди към експлозивния стил на съперника си, докато Хиджиката рискуваше прекомерно много, за да има шансове и логично се пропука, за да се стигне до преднина в отделните части за някогашния шампион от ATP финалите.

Наказателната акция на Циципас продължи на пълни обороти и той непрестанно си освобождаваше корта, диктувайки разиграванията от форхенд страната и накрая завършваше с рутинен уинър в опразненото поле. Четвъртият в света не се страхуваше да експериментира и редовно се отправяше към мрежата, където оползотворяваше всяка една възможност и симпатичният австралиец не намери начин да спечели дори гейм във втората част.

Третият сет започна по-добре за представителя на домакините, чийто агресивен подход му донесе спечелването на някои страхотни размени от дъното на корта, ала балканецът нямаше намерение да хаби излишно време и затвори срещата със серия от пет поредни гейма в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6 от 6: Циципас се разправи с местен любимец на АО и остава непобеден през 2023-та Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook