Анастасия Севастова успя да надиграе Кори Гоф и записа втора победа за сезона

от в 01:25 на 01.09.2020
Димитър Беловски

Латвийката Анастасия Севастова успя да победи американската надежда Кори Гоф след 6:3, 5:7, 6:4. А това е едва втората ѝ победа за сезона.

Двубоят започна с пробив за латвийската тенисистка, но Гоф бързо успя да го върне и изравни при 1:1. След това обаче Севастова проби два пъти за 3:2 и 6:3, с което първият сет приключи.

Във втория сет имаше доста повече драма. Гоф проби за 0:1, а след това и затвърди с гейм на 15. Латвийската тенисистка обаче спечели четири поредни гейма и поведе с 4:2. Изглеждаше, че всичко е под контрол за латвийката, но младата американка спечели следващите три гейма, като по този начин си спечели правото да сервира за спечелване на втория сет. Гоф обаче се пропука и Севастова успя да я пробие на 30 и изравни за 5:5. 16-годишната тенисистка отново при 5:6, а след това с гейм на нула вкара мача в трети, решителен, сет.

В третия сет двете тенисистки лесно печелеха подаванията си, но това изведнъж се промени в десетия гейм, когато Севастова реализира общо четвъртия си мачбол на сервиса на американката.

Севастова ще срещне Марта Костюк, която пък надигра Дария Касаткина с 6:1, 6:2.

Някои от топ поставените при жените стартираха лесно участието си на US Open. Поставената под №1 Каролина Плишкова победи Анхелина Калинина от Украйна с 6:4, 6:0. Петра Квитова пък победи Ирина-Камелия Бегу с 6:3, 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анастасия Севастова успя да надиграе Кори Гоф и записа втора победа за сезона Димитър Беловски
Теми:  
us open | анастасия севастова | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook