Зверев победи Андерсън в супер мач!

от в 23:43 на 31.08.2020
Димитър Беловски

Мачът между Александър Зверев и Кевин Андерсън се очакваше, че ще бъде един от най-интересните двубой през първия ден на US Open. Двамата тенисисти не разочароваха феновете на тениса и показаха защо двубоят им се очакваше с огромен интерес.

Александър Зверев надделя над Андерсън след супер битка на „Артър Аш Стейдиъм“ със 7:6(2), 5:7, 6:3, 7:5.

Мачът започна гейм за гейм, а Зверев, който е световен №7, проби за 3:2. Андерсън върна интригата в първия сет след пробив за 5:5. Малко след това трябваше да се изиграе тайбрек, в който Зверев надделя след 7:2 точки.

Втория сет бе решен от само един пробив, който бе дело на световния №117 южноафриканец. Той проби за 5:6, а след това спечели гейма си на 30, за да изравни частите.

В третия сет Зверев реализира пробив за 3:1, а това му бе напълно достатъчно, за да спечели третия сет и да поведе отново в мача.

Отново, сякаш, за да докажат, че мачът е изключително оспорван и всяка грешка може да доведе до фатален изход, двамата демонстрираха страхотен тенис и пробивът дойде чак в единадесетия гейм на четвъртия сет. Зверев проби за 6:5 и след това лесно спечели, за да се класира за втория кръг. Там го очаква американеца Брандън Накашима, който победи Паоло Лоренци след 6:3, 6:2, 7:6(3).

Денис Шаповалов изгуби сет в двубоя си срещу американеца Себастиан Корда. Канадецът победи след 6:4, 4:6, 6:3, 6:2.

Поставеният под №32 французин Адриан Манарино също загуби един сет. Той победи Лоренцо Сонего от Италия с 6:1, 6:4, 2:6, 6:3.

Полякът Хуберт Хуркач пък постигна тресетова победа. Той победи Петер Гойовчик от Германия след 6:3, 6:4, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев победи Андерсън в супер мач! Димитър Беловски
Теми:  
us open | александър зверев | кевин андерсън

Коментари





Следвайте ни в Facebook