Андерсън изненада Нишикори и спечели титлата във Виена (видео)

от в 17:05 на 28.10.2018
Калоян Пламенов

Кевин Андерсън изненада неприятно Кей Нишикори на финала във Виена и го победи след 6:3, 7:6(3), макар че преди мача букмейкърите даваха сериозно предимство на японския тенисист. С този успех той официално се класира за финалния "Мастърс" в Лондон за първи път в своята кариера.

Така японецът пропусна шанса да спечели първи трофей от март 2016 година и да пробие в топ 10 на световния тенис още от утре. При победа над южноафриканеца азиатецът щеше да измести Григор Димитров от последната позиция в челната десятка.

Това е 9-и пореден загубен финал за японеца от 2016 година насам, както и третият му загубен за тази година.

Трофеят иначе е втори за Андерсън за годината, след като по-рано през сезона той триумфира в Ню Йорк. Освен това е и пети в неговата кариера. За пръв път в своята кариера гигантът печели две титли в рамките на една година с което бележи личен рекорд. Не може да не се отбележи, че това е и най-сериозната титла, която опитният тенисист печели. Той имаше трофеи само от АТP 250 турнири до момента, а надпреварата във Виена е от ATP 500. 

Освен това титлата ще помогне на Кевин да се премести с една позиция в световната ранглиста и от утре да заема седмото място в нея. 

Срещата между двамата приключи за два часа, а първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм. Нишикори имаше шанс в двете последни подавания на Андерсън да върне пробива, но пропусна по точка за пробив във всеки един от геймовете

Във втория сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек в който южноафриканецът спечели с лекота след 7:3 точки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън изненада Нишикори и спечели титлата във Виена (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | кей нишикори | тенис | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook