Анди Мъри се сбогува емоционално с Олимпийските игри и отбора на Великобритания

от в 07:05 на 29.07.2021
Диана Андреева

Анди Мъри премина през сериозни изпитания през изминалите няколко години. Британецът бе принуден да подмени тазобедрената си става, но все пак намери сили и се завърна на корта, за да се състезава наред с топ състезателите в Тура. Макар и да е далеч от най-добрата си игра, Мъри взе участие в Летните олимпийски игри, но не на сингъл, където има три медала зад гърба си, ами на двойки. Анди си партнира с Джо Солсбъри, само че тандемът не успя да продължи към следващата фаза и с това напусна надпреварата.

Несигурен дали след три години все още ще бъде част от Тура и ще има възможност да участва в Олимпийските игри, Мъри написа прочувствено изявление в своя Twitter акаунт. Съобщението бе насочено към почитателите на бившия световен номер едно и шампион от Големия шлем, а какво точно пишеше може да прочетете тук:

"Ако това е краят на моето олимпийско приключение, искам да кажа огромно благодаря на отбора на Великобритания и всички от тенис екипа за това, което направиха, за да ми помогнат да се представям по най-добрия възможен начин през годините. Бе изключителна привилегия да представлявам вас и моята държава на четири Олимпийски игри и това ми даде най-добрите моменти в моя личен и професионален живот.", завърши Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри се сбогува емоционално с Олимпийските игри и отбора на Великобритания Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook