Обзор на ден едно от АТР Cup 2022: Всички резултати от събота

от в 15:13 на 01.01.2022
Владислав Риждов

Новият тенис сезон е вече тук, а с това бе даден стартът и на първата надпревара за тази година - ATP Cup. Емоциите започнаха още от първите минути на 2022-ра, а феновете на играта можеха да се насладят на някои интересни мачове в откриващия ден на отборната надпревара. 

Срещите от дневната сесия не предложиха особена интрига. Диего Шварцман и Федерико Делбонис спечелиха убедително мачовете си на сингъл, за да поведат Аржентина към чист успех срещу считания за аусайдер отбор на Грузия и по този начин оглавиха класирането в група D. Полша също постигна дебютен успех в тазгодишното издание, след като се наложиха с 2:1 победи над състава на Гърция.

Камил Майхжак оправда очакванията към себе си и изведе поляците напред в резултата, надделявайки над Михаил Перволаракис, преди сблъсъка между първите ракети. Броени минути преди той да започне обаче Стефанос Циципас взе решение да не излезе на корта поради проблем с лакътя. Така срещу Хуберт Хуркач застана дебютантът Аристотелис Танос, намиращ се на 1076-то място в ранглистата. Младежът показа добра игра, но тя не бе достатъчна, за да затрудни световния номер 9 и така Хуркач подпечата крайната победа за родината си. Циципас все пак изненадващо се появи на корта в срещата на двойки. Това се оказа правилен ход, тъй като той и съотборникът му Перволаракис донесоха почетен успех на Гърция, побеждавайки в три сета Хуберт Хуркач и Ян Желински.

В група А финалистът от 2020 г., Испания, също започна с категорична победа. Въпреки отсъствието на Рафаел Надал Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста свършиха отлично своята работа, преди Алехандро Давидович Фокина и Педро Мартинес да оформят крайното 3:0.

В среща между другите два отбора от тази група Сърбия се нуждаеше от решителен успех на двойки, за да се справи със съпротивата на Норвегия. Без своя основен играч - Новак Джокович, Филип Краинович откри резултата за сърбите, а в ответния мач Каспър Рууд върна надеждите на Норвегия, надигравайки Душан Лайович. Опитът обаче си каза думата и в решаващата среща Краинович и Никола Чачич разочароваха норвежците и си гарантираха победата. Ето как точно завършиха всички мачове от днешната програма:

Група D 

Аржентина - Грузия 3:0

Федерико Делбонис - Александър Метревели 6:1 6:2

Диего Шварцман - Николоз Басилашвили 6:1 6:2

Андрес Молтени/Максимо Гонзалес - Саба Пуртселадзе/Зура Ткемаладзе 6:1 6:2

Полша - Гърция 2:1

Камил Майхжак - Михаил Перволаракис 6:1 6:4

Хуберт Хуркач - Аристотелис Танос 6:1 6:2

Хуберт Хуркач/Ян Желински - Стефанос Циципас/Михаил Перволаракис 4:6 7:5 8:10

Група А 

Испания - Чили 3:0

Роберто Баутиста Агут - Кристиан Гарин 6:0 6:3

Пабло Кареньо Буста - Алехандро Табило 6:4 7:6(4)

Алехандро Фокина/Педро Мартинес - Томас Вера/Алехандро Табило 7:6(3) 4:6 10:7

Сърбия - Норвегия 2:1

Филип Краинович - Виктор Дурасович 6:2 7:5

Душан Лайович - Каспър Рууд 3:6 5:7

Филип Краинович/Никола Чачич - Каспър Рууд/Виктор Дурасович 7:6(3) 6:3

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на ден едно от АТР Cup 2022: Всички резултати от събота Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | атп къп | Испания | Обзори | стефанос циципас | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook