ATP ранглиста: Шампионът от Флоренция влиза в топ 10, Корда със сериозен прогрес

от в 06:26 на 17.10.2022
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а с това е време и за традиционното обновяване на световната ранглиста, в която през днешния ден липсват промени в челото. Водач в класирането продължава да бъде Карлос Алкарас, който има близо 1000 точки преднина пред Рафаел Надал. В челната петица влизат още Каспър Рууд, Даниил Медведев и Стефанос Циципас, докато Новак Джокович продължава да заема седмата позиция.

Единствените промени в топ 10 през днешния ден са свързани с двамата шампиони от турнирите през изминалата седмица. Първенецът от надпреварата във Флоренция Феликс Оже-Алиасим прибавя 200 точки към актива си, които му осигуряват прогрес с три места и завръщане в челната десетка под №10. Триумфиралият в Хихон Андрей Рубльов също отбелязва изкачване днес, тъй като благодарение на титлата си в испанския град успява да прогресира до осмата позиция, измествайки от нея Тейлър Фриц.

Изминалата седмица бе изключително успешна и за Себастиан Корда, който достигна до първия си финал през сезона и общо трети в кариерата. Макар да бе надигран от Рубльов на финала, то страхотните изяви на младия американец бяха възнаградени със скок от 11 позиции в ранглистата на АТР, където той вече се намира под №36 - с 6 места по-назад от своя рекорд. Върхово класиране днес пък записва Лоренцо Музети, който не спира да се изкачва в подреждането и се приближава все повече до топ 20, като от днес вече заема 24-тото място.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Шампионът от Флоренция влиза в топ 10, Корда със сериозен прогрес Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | лоренцо музети | ранглисти | себастиан корда | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook