Бекер: Григор имаше необходимото, за да победи Джокович; Новак не би се преструвал

от в 10:30 на 22.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров отпадна от Аустрелиън Оупън през вчерашния ден, но определено може да извлече само и единствено позитиви от представянето си в Мелбърн, след като беше напълно равностоен срещу деветкратния шампион Новак Джокович, а дори самият бивш номер едно призна как двубоят до последно не е е бил решен в негова полза. 

Изглежда Борис Бекер напълно споделя мнението на своя бивш възпитаник, съдейки по ласкавите му думи за първата ни ракета в своето последно интервю, където също така не пропусна да защити 21-кратния носител на "мейджър" трофеи от нападките към него, че преекспонира сериозността на травмата си в областта на лявото коляно:

"Познавам го от много дълго време насам и съм наясно с неговите проблеми. Новак може да стисне зъби по време на най-важните точки, само че не може да изолира проблема в хода на целия двубой. Понякога си мислиш, че просто блъфира, но той не е такъв и не би се държал по подобен начин, ако няма основателна причина.

В момента Новак търси бърза развръзка в точките, опитвайки се да извлече максималното от своя начален удар, защото само така би имал шанс да спечели десетия си трофей от Аустрелиън Оупън. Вчера го видяхме почти през цялото време да доминира в разиграванията с помощта на своя форхенд, като самата среща беше много интересна, тъй като беше изпълнена с приливи и отливи в представянето му. Григор имаше всичко необходимо, за да победи Джокович, ала Ноле беше много по-стабилен от него в решителните моменти" - коментира най-младият шампион в историята на Уимбълдън.

Източник: Tennis 365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Григор имаше необходимото, за да победи Джокович; Новак не би се преструвал Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | борис бекер | григор димитров | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook