Без капка милост: Сабаленка се разправи с първото си предизвикателство след само час игра

от в 21:13 на 04.07.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка бе безпощадна в откриващия си двубой на тазгодишния Уимбълдън, надделявайки над световната №82 Панна Удвари след прекарани едва 60 минути на корта. Макар да изигра само два мача в подготвителните турнири, днес беларуската представителка показа впечатляващо ниво на игра и не остави никакви шансове на непоставената си противничка, излизайки като победител след крайното 6:3 6:1. Така тя продължава към втория кръг на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с победителката от мача между Камила Джорджи и Варвара Грачева.

От самото начало на срещата световната №2 бе тази, която задаваше темпото на игра и засипваше противниковата половина с мощни удари от всяка точка на корта. От своя страна, Удвари не успяваше да се справи с високото темпо, налагано от съперничката, и инкасира пробив още в първото си подаване. Оттам насетне шампионката от Аустрелиън Оупън продължи да диктува събитията на корта и скоропостижно прибави откриващата част към своята сметка.

Пълната доминация на Сабаленка се пренесе и във втория сет, където тя сведе неточностите си до абсолютния минимум за сметка на печелившите удари, които действаха крайно обезкуражително на световната №82. Унгарската тенисистка не можеше по никакъв начин да се противопостави на устремената Сабаленка, която записа пет поредни гейма в актива си, за да си подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Сабаленка се разправи с първото си предизвикателство след само час игра Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook