Без миналогодишния финалист: Нова контузия изважда Кирьос от Уимбълдън в последния момент

от в 00:10 на 03.07.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос се оттегли от тазгодишния Уимбълдън. Миналогодишният финалист даде днес пресконференция и макар да не отрече, че изпитва известни въпросителни към физическото си състояние, то увери как е направил всичко възможно да се подготви по най-добрия възможен начин за турнира и влиза със сериозно самочувствие в надпреварата. Изглежда обаче проблемите на австралиеца не се изчерпват с операцията на коляното, която претърпя в началото на годината и той ще трябва да почака още известно време, за да изиграе втория си официален мач за 2023-та, а ето и как самият Ник обяви решението си да се оттегли от състезанието, което се дължи на друг вид травма:

"Изключително нещастен съм, че трябва да се оттегля от тазгодишния Уимбълдън. Изпитах болка в китката през миналата седмица в Майорка и реших да премина през скенер, вземайки предпазни мерки по въпроса. За съжаление, то се оказа, че имам скъсана връзка на китката. Направих всичко възможно, за да мога да играя на турнира и съм разочарован, че нямах нужното време за подготовка преди Уимбълдън. Ще се завърна и оценява подкрепата от феновете, както винаги съм го правил" - гласи съобщението в социалните медии на бившия номер 13 в света.

Така мястото на Кирьос ще бъде заето от небезизвестния Фабиан Марожан, който на Мастърса в Рим поднесе огромна сензация, отстранявайки Карлос Алкарас, а ние ще можем да видим екстравагантният канберец обратно в игра чак за турнирте в Северна Америка, където в края на юли има да защитава титлата си във Вашингтон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без миналогодишния финалист: Нова контузия изважда Кирьос от Уимбълдън в последния момент Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | отказване | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook