Безупречен Корда оформи полуфиналите в Милано след разгром над Музети

от в 23:09 на 11.11.2021
Тея Кръстева

20-годишният американец Себастиан Корда е последният полуфиналист на Nitto Next Gen Finals, след като се класира първи в група Б на надпреварата в Милано. Корда записа записа последователни победи над Юго Гастон и Себастиан Баез, а през днешния ден елиминира домашния любимец Лоренцо Сонего след 4:2 4:3(4) 4:2. Интересно е да се отбележи, че американецът не търсеше задължителна победа срещу италианеца, тъй като единствено 2 спечелени сета му гарантираха място сред последните най-добри четирима.

Себастиан Корда бе повече от убедителен в днешния сблъсък, отпускайки на свой сервис едва 6 точки на Музети. В хода на целия мач американецът бе абсолютен диктатор, без да показва нито за миг колебания. Корда открадна подаването на Музети в откриващата част и без значение колко италианецът се бореше, американецът бе като непробиваема стена и скоро бе повел със сет аванс - 4:2.

Себастиан пропусна 2 брейк бола в началото на втората част, само че това далеч не смути изявите му зад сервис линията. Стигна се до решителен тайбрек, в който американецът на 2 пъти поведе, но Музети успяваше неизменно да изравни. В крайна сметка по-офанзивната игра на Корда си каза своята дума и след 7:4 вече си бе гарантирал място на полуфиналите.

Представителят на домакините вече бе изгубил мотивация да се бори и след като пропусна да спечели последния си сервис гейм, Лоренцо Музети напусна надпреварата в своята родина.

В спор за място на финалите Себастиан Корда ще се изправи срещу сънародника си Брандън Накашима.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Корда оформи полуфиналите в Милано след разгром над Музети Тея Кръстева
Теми:  
next gen atp finals

Коментари





Следвайте ни в Facebook