Битка до последно: Борбен Синер не допусна изненада от световния №93 на старта в Ню Йорк

от в 03:38 на 31.08.2022
Мартин Петков

Яник Синер до момента по никакъв начин не е впечатлил с изявите си на американска земя, но пък за сметка на това италианецът няма да чувства особено голямо напрежение върху себе си по време на US Open. Именно на Откритото първенство на САЩ южнотиролецът през днешния стартира участието си, където жребият го изправи срещу намиращия се в подножието на световния топ 100 Даниел Алтмайер и докато германецът демонстрира пълния си потенциал, то представителят от "Ботуша" допусна сериозни резерви в представянето си, но все пак триуфмира в трилър, продължил 3 часа и 35 минути - 5:7 6:2 6:1 3:6 6:1. Посредством успеха си световният номер 13 продължава към втория кръг и му предстои да срещне квалификанта Кристофър Юбанкс.

Още от самото начало на сблъсъка двамата контролирано печелиха подаванията си и внезапен спад на италианеца помрачи равнището му, след като той изостана с пробив, но бързо отреагира с рибрейк и равенството се запази в средата на частта. Последваха редици нови безапелационни геймове в актива на сервиращите, преди в късна драма Алтмайер да извади на показ устойчивостта си при размените на високо темпо, за да отмъкне откриващия сет.

Във втората част статуквото със силното представяне от двете страна на мрежата на начален удар се запази, но дочакал своя шанс, Синер каза тежката си дума, като реализира пробив за 3:2, при който изненада германеца с излизания на мрежата и използва импулса в играта си, увеличавайки серията си на четири поредни гейма, с което изравни общия резултат в мача.

Италианецът отпусна едва една точка от 13 на световния номер 93 на старта на третата част и логично се поздрави с аванс от 3:0. Южнотиролецът все пак позволи на съперника си да се разпише в резултата, преди с ново покачване на оборотите да реализира пробив, който го доближи само на сет на победата.

Германецът беше на път да предаде сервиса си и при началото на четвъртата част, ала демонстрира характер, за да извади гейма си от ситуация 0:40, което своебразно го възроди в срещата и той впоследствие оползтвори шанса за пробив - 4:1. Световният номер 93 изглеждаше като нов човек и тотално обезличи фаворита в моментите си на начален удар, за да възстанови равенството в отделните части.

С началото на решителния пети сет главоболията за 13-я в света не намериха своя край и той беше изправен пред угрозата да изгуби сервиса си на старта, но в най-важните моменти пролича вече натрупаният опит от 21-годишния италианец, който спаси четири брейкбола, за да запази позицията си на корта. Синер, усетил колебанията от другата страна мрежа, побърза да се възползва от шанса си и материализира открилата му се възможност за пробив, с което напълно обезкуражи Алтмайер и скоро настъпи краят на тази толкова интригуваща битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка до последно: Борбен Синер не допусна изненада от световния №93 на старта в Ню Йорк Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | даниел алтмайер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook