Бивш №1: Финалът на US Open щеше да пречупи всеки, но не и Джокович; той е най-добрият

от в 13:57 на 14.11.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 ще остане в историята на тениса като годината, през която Новак Джокович имаше възможността да оформи "календарен шлем" и да сложи точка на всички полемики относно това кой е най-великият тенисист, ала се препъна на последното стъпало по пътя към ненадминатото величие, след като допусна загуба на финала на Откритото първенство на САЩ от Даниил Медведев.

Мнозина специалисти смятаха, че загубата ще повлияе негативно в ментален аспект на сърбина, но той отново доказа, че притежава невероятна психика, завръщайки се на корта на Мастърса в Париж, където вдигна трофея, надделявайки именно над Медведев във финалния сблъсък. Според бившия водач в световната ранглиста Матс Виландер отношението на Джокович към случилото се и начинът, по който той е приел поражението си в Ню Йорк, са нещата, които го правят най-добрият играч за всички времена.

"Част от мен смяташе, че Новак никога повече няма да е същият тенисист след финала на US Open срещу Даниил Медведев, защото вече е на 34 години. След половин година ще навърши 35 и губи финали по този начин.

Подобно поражение би пречупило моята увереност, тази на Джон Макенроу, на Бьорн Борг, на още редица тенисисти, но не и на Новак Джокович. Той наистина е свръхчовек. В Париж отново видяхме, че той е най-добрият тенисист в историята", завърши 7-кратният носител на титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Финалът на US Open щеше да пречупи всеки, но не и Джокович; той е най-добрият Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook