Бивш треньор на Федерер: Джокович е най-доминиращият играч

от в 14:27 на 20.06.2021
Диана Андреева

Победата на Новак Джокович над Рафаел Надал в Париж създаде много нови доводи за експертите и любителите на спорта да поддържат теорията си, че Джокович в момента е най-доминиращият спрямо Голямата тройка. На това мнение е и бившият треньор на Роджър Федерер - Пол Анакон, който в интервю сподели, че превъзходството на Ноле е неоспорим факт:

„Мисля, че Джокович е човек, който се мотивира още повече когато погледне назад в кариерата си и види какво е постигнал. Той поддържаше нивото на Роджър Федерер и Рафаел Надал, което е много трудно, тъй като това са другите двама най-велики за всички времена. Разликата е, че той не се радва на фенската обич, която имат Роджър и Рафа. Според мен е много жалко, тъй като това е причината Джокович да не получава признанието, което заслужава.

Ако погледнете статистиките ще видите, че от 2011 насам Новак е спечелил 18 титли от Големия шлем, докато Рафа и Роджър имат общо 15. Освен това е вдигнал 31 трофея на Мастърс, докато те двамата имат 28. При Финалите на ATP е същото – Новак е бил шампион четири пъти, Федерер – веднъж, а Надал все още не е успял да го направи. Разбира се, не бива да забравяме и това, че Джокович е №1 в света вече 324 поредни седмици. Ноле е най-доминиращият играч за последните десет години. Това са фактите. Можете да обичате и подкрепяте когото поискате, но числата са категорични“ , завърши Анакон. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Федерер: Джокович е най-доминиращият играч Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | джокович | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook