Бъдещето на тениса е в сигурни ръце: Алкарас пречупи и Синер в зрелищен сблъсък

от в 18:36 на 03.11.2021
Тея Кръстева

Световният номер 35 Карлос Гарфия Алкарас играе тениса на живота си, като през днешния ден издържа на поредния сериозен тест в лицето на 20-годишния италианец Яник Синер, побеждавайки го със 7:6(1) 7:5, за да се класира за третия кръг на Мастърс турнира в Париж. Тийнейджърът вече може да се похвали с три победи над тенисисти от Топ 10 на световната ранглиста, а през утрешния ден ще се изправи срещу местния любимец Юго Гастон. С победата си 18-годишният испанец значително намали шансовете на Синер за класиране на Финалите на АТП в Торино, а дали италианецът ще намери своето място сред 8-те най-добри тенисисти за сезона, ще разберем след надпреварата в Стокхолм.

И двамата тенисити навлязоха колебливо в срещата, не успявайки отначало да открият ритъма си на игра. Младежите изиграха два последователни маратонски гейма, разменяйки си съответно по един пробив - 1:1. В последвалото подаване на Синер Алкарас достигна до 2 възможности за нов пробив, само че 20-годишният италианец умело намери изход от трудната ситуация. Оттам насетне младежите предложиха тенис от най-високо ниво, като вариация както от дълги, така и от къси разигравания не липсваше. Оспорваното съперничество логично доведе изхода на частта до решителен тайбрек, в който световният номер 9 просто не беше на себе си, а Алкарас показваше най-доброто си лице, с което напълно заслужено прибави първия сет в своя актив.

18-годишният испанец стартиро втората част по прекрасен начин, а неговият опонент просто не можеше да противодейства на интелигентната му игра. При 1:1 Карлос Алкарас достигна до внушителното 40:0 при сервис гейм на Синер и когато по всичко личеше, че световният номер 35 ще се откъсне с брейк аванс, Яник заигра най-добрия си тенис, спасявайки своето подаване. Това далеч не притесни испанеца, който безпроблемно спечели своето последвалия си сервис гейм и още веднъж стигна до 2 шанса за брейк, само че 2 отлично пласирани сервиса от страна на двукратния шампион от София Оупън неутрализираха опасността, а след това Синер показа железни нерви, с които отново успя да излезе от критичната ситуация. Младежите продължаваха да водят ожесточена битка и ето, че най-накрая усилията на АЛкарас бяха възнаградени, след като той успя да измъкне последното подаване на Синер в сета, с което получи възможността да сервира за спечелването на двубоя. Световният номер 9 Яник Синер даде всичко от себе си да възвърне интригата, но в крайна сметка Карлос Алкарас Гарфия пропука съпротивата му, с което след 2 часа и 7 минути игра напълно заслужено достигна до крайния успех във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бъдещето на тениса е в сигурни ръце: Алкарас пречупи и Синер в зрелищен сблъсък Тея Кръстева
Теми:  
карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook