Даниел Кьолерер: В АТР са мафиоти

от в 15:37 на 07.03.2016
Tennis.bg

Австрийският тенисист Даниел Кьолерер, който през 2011-а получи доживотно наказание, определи мъжката тенис асоциация (АТР) като мафиотска организация.

Бившият №55 бе признат за виновен за уреждане на мачове от звеното за борба с корупция към организацията и стана първият състезател с доживотна забрана да играе в професионалните турнири.

32-годишният Кьолерер смята, че нечестно е бил наказан, а процесът срещу него не е бил справедлив.

Според него "голямата четворка" начело с Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри никога не би била третирана по този начин и разследвания се правят само срещу играчи с по-задно класиране.

"От АТР съсипаха живота ми. Домът ми, съпругата и детето ми вече ги няма. Бях депресиран," заяви Кьолерер, според когото няма доказателства да е уреждал мачове.

Той обаче признава, че три пъти му е предлагано да манипулира резултати, но той веднага е отказал предложенията.

"АТР никога не би се отнесло така с Джокович, Федерер, Надал и Мъри. Не мисля, че те манипулират системата, но ако го направят, това ще бъде самоубийствено за АТР. Най-добрите са защитени. Те са твърде важни, за да бъдат жертвани.

"Аз съм като трън в очите на АТР. Те ме пожертваха, за да покажат на останалите какво може да се случи. Има недосегаеми и такива, които съдбата им се решава от АТР.

"Сигурен съм, че поне един или повече тенисисти от топ 20 манипулират мачове. Мога ли да го докажа? Не. Това е пълно предположение. За да се реши проблемът, залаганията трябва да се преустановят. Но това очевидно няма как да стане, защото някои турнири са спонсорирани от букмейкъри.

"Това е нещо мръсно. Това е мафия и нещо корумпирано," коментира пред италианско издание Кьолерер.

Австриецът дава и подробности за случаите, когато са му давали пари да урежда срещи.

"Бях потърсен от посредник в хотелска стая, а веднъж говориха сме по време на вечеря. Ставаше въпрос за мач с Николай Давиденко. Предложиха ми 50 000 долара. Същото се случи и за двубой с Янко Типсаревич.

"Веднъж пък ми предложиха 100 000 да загубя срещу Масу. Веднага отказах, не исках да се занимавам с това. Бях много глупав на корта, чупех ракети, обиждах съдии. Не бях недисциплиниран, но нямам нищо общо с тези измами," твърди Кьолерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниел Кьолерер: В АТР са мафиоти Tennis.bg
Теми:  
даниел кьолерер | корупция | тенис залози

Коментари





Следвайте ни в Facebook