Дежавю в Рим: Григор започва срещу квалификант, Циципас го чака във втори кръг (жребий)

от в 19:48 на 06.05.2022
Мирела Николова

Григор Димитров демонстрира чудесна игра от началото на клей сезона, което си пролича и в Мадрид през изминалите няколко дни, а сега е време да насочи вниманието си към последния подготвителен турнир преди началото на Откритото първенство на Франция, а именно Мастърса в Рим. Върховото постижение на нашето момче във Вечния град е достигането до полуфиналите през 2014 г., но при последните си шест участия е записвал цели пет поражения още в откриващия си двубой. През тази година най-добрият ни тенисист остана извън списъка с поставени, а ето и какво отреди жребият на нашия сънародник.

Подобно на турнира в испанската столица, хасковлията ще открие тазгодишната си кампания в Рим с двубой срещу играч, тръгнал от квалификациите, където фигурират имената на мнозина млади и талантливи тенисисти, сред които са шампионите от миналата седмица в Ещорил и Мюнхен - Себастиан Баез и Холгер Руне. 

При евентуален успех на старта, във втория етап бихме могли да станем свидетели на сблъсък между Димитров и Стефанос Циципас за трети път в рамките на по-малко от месец. Припомняме, че двамата се срещнаха на турнира в Барселона през април, както и през вчерашния ден в Мадрид, като всеки от мачовете завърши с рутинна победа на гърка. 

В същата четвъртина на схемата попадна и Пабло Кареньо Буста, който изглежда като най-вероятен съперник на първата ни ракета при потенциално достигане до четвъртфиналите, а пък в полуфиналната фаза сред възможните опции са Андрей Рубльов и Яник Синер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю в Рим: Григор започва срещу квалификант, Циципас го чака във втори кръг (жребий) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook