Две представителки на домакините ще спорят за титлата в Прага!

от в 14:38 на 17.07.2021
Мирела Николова

Успешните изяви на шампионката от Ролан Гарос Барбора Крейчикова продължават и на твърда настилка, след като чехкинята се класира за финала на турнира от категория WTA 250 в Прага. По пътя си към мача за титлата световната №13 няма загубен сет, като на старта елиминира третата ни ракета при дамите Изабелла Шиникова, а след това записа още 3 убедителни победи. На полуфиналите Крейчикова надигра без затруднения световната №147 Синю Уанг и затвори двубоя за крайното 6:1 6:2 след малко повече от един час престой на корта.

От първата до последната точка в срещата чехкинята бе тази, която доминираше събитията на корта. Благодарение на солидното си представяне от основната линия тя оказваше непрекъснат натиск в подаванията на съперничката си, което я изведе до реализирането на 3 пробива в откриващата част и още 2 брейка във втората, за да се поздрави с крайната победа.

През утрешния ден Крейчикова ще спори със своя сънародничка в лицето на Тереза Мартинцова, която по-рано днес се справи със съпротивата на Греет Минен. Макар да не бе толкова категорична в представянето си, представителката на домакините се оказа по-стабилната от двете в ключовите моменти и след близо час и половина игра достигна до успеха - 6:4 6:4, осигуряващ ѝ първи финал в кариерата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Две представителки на домакините ще спорят за титлата в Прага! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | Обзори | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook