Джокович: Последните няколко месеца бяха просто феноменални за мен

от в 10:03 на 10.11.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович е пределно мотивиран да задържи първото си място в световната ранглиста на мъжкия тенис за дълъг период от време. Той премина през тежки проблеми с лакътя и още куп проблеми, които се стовариха на главата му за последната над година.

В последните месеци сърбинът обаче сякаш е отново онзи тенисист, който всички познаваме, а доказателство за това са трофеите от "Големия шлем", които успя да спечели през календарна година. Той триумфира на Уимбълдън и US Open и успя да си върне добрата стара форма.

Пред сърбина обаче стои последно за годината предизвикателство - спечелването на финалния "Мастърс" в Лондон на който той е изявен фаворит за крайния успех. 

"Да спечелиш следващия "Голям шлем", да се класираш за финалния "Мастърс" и да бъдеш номер 1 е може би най-голямото предизвикателство в тениса", обяви той пред събралите се журналисти в английската столица.

"Този турнир е върхът на целия сезон. Изключително горд съм, че мога да бъда тук сред вас и още по-специално е присъствието ми тук заради всичко това през което преминах през последните 15 месеца, които не бяха изобщо леки за мен".

"Знаете, че имах сериозни проблеми с лакътя и преминах през операция. В мен обаче имаше една частица, която вярваше, че никога не е невъзможно да си върна старата добра форма и отново да печеля големи трофеи. И ето, че това е наистина възможно".

"Последните пет месеца бяха просто феноменални за мен. Спечелих два трофея от "Шлема" и още няколко титли от силни "Мастърс" турнири. За съжаление Надал се контузи и не е в битката за лидерската позиция. В същото време обаче смятам, че е страхотно да бъда отново първа ракета на световния тенис".

"Преди всичко искам да кажа, че Мариан Вайда е нещо повече от треньор за мен, той е приятел, той е като част от моето семейство и той е човек на когото винаги мога да разчитам".

"Не бяхме работили за един период от 12 месеца, но въпреки това ние имаме неразрушима връзка. Надявам се нещата да останат така до края на живота ми. Прецених, че след като се разделих с Радек и Агаси той трябва да бъде човекът, който да ме тренира. На този етап от кариерата ми бе важно да имам около себе си хора, които ме познават и на които мога да имам доверие, за да може да извлекат най-доброто от мен". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Последните няколко месеца бяха просто феноменални за мен Калоян Пламенов
Теми:  
мастърс лондон | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook