Единствената тенисистка, родена в Москва и участваща на Уимбълдън, вече е на 1/4-финал!

от в 16:37 на 04.07.2022
Мирела Николова

Елена Рибакина е родена в Москва, като и двамата ѝ родители са от руски произход. През 2018 година обаче тя решава да смени гражданството си с казахстанско такова и това се оказва изключително полезно за нея през този сезон, когато на всички руски и беларуски състезатели им бе забранено да участват на Уимбълдън. Тя се възползва по възможно най-добрия начин от шанса си да вземе участие въпреки своя произход и днес записа най-доброто си постижение на Уимбълдън, достигайки до четвъртфиналите.

Това стана факт, след като по-рано през днешния ден тя сломи съпротивата на световната №80 Петра Мартич и си поздрави с крайния успех със 7:5 6:3 за по-малко от час и половина престой на корта. Така тя продължава към фазата на най-добрите осем, като в спор за място на полуфиналите ще премери сили с победителката от срещата между Ализе Корне и Айла Томлянович.

Откриващата част не бе лишена от интрига, тъй като в самото начало казахстанката поведе с 3:0, след което интензитетът ѝ спадна и инкасира два пробива, за да се стигне до 4:3 в полза на съперничката ѝ. Тогава обаче ролите отново се размениха и Мартич допусна моментален рибрейк, който върна увереността на световната №23, и Рибакина успя да осъществи брейк в последния възможен момент, за да открие сметката си в общия резултат.

Вторият сет също бе много оспорван до средата, но в шестия гейм играта на хърватката за пореден път претърпя спад, от който бившата четвъртфиналистка от Ролан Гарос не пропусна да се възползва и да нанесе пробив, който се оказа и решителен за развръзката в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Единствената тенисистка, родена в Москва и участваща на Уимбълдън, вече е на 1/4-финал! Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | Обзори | петра мартич | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook