Федерер: С Надал сме като Меси и Роналдо (видео)

от в 23:29 на 01.07.2018
Георги Христов

Роджър Федерер определи всяко свое участие на Уимбълдън като "уникално изживяване". Швейцарецът ще започне през новата седмица кампанията си в Лондон в търсене на 99-та си титла като професионалист и с 310 седмици зад гърба си на върха в световната ранглиста.

В понеделник Федерер започва срещу Душан Лайович, когото преди година победи във втори кръг.

До момента в турнирите от Големия шлем Федерер има 66 победи и 6 загуби в първи кръг. "Чувствам се добре. Бях уморен в началото на седмицата, тъй като изиграх девет мача за 12 дни в Щутгарт и Хале."

Сега целта пред него е деветата титла на Откритото първенство на Великобритания при неговото 20-то участие в състезанието. "Първият мач е много важен за мен. Представям се добре на тренировките и се надявам това да продължи. Уверен съм в силите си."

На своята пресконференция Федерер бе попитан и за драматичната му загуба от Рафаел Надал преди точно 10 години в Лондон. "Това беше една от най-тежките загуби в кариерата ми. Тогава бях близо да спечеля шест поредни титли. Тогава веднага си казах - "Ок, следващата година ще спечеля отново. И го сторих срещу Родик. Беше хубав успех след драмата през 2008. Беше изключителен мач по много причини и се радвам, че станах част от него. След време съм сигурен, че с Рафа ще го обсъждаме. В позитивен смисъл."

Швейцарецът също така се съгласи с мнението, че съперничеството му с Надал може да се сравни с това между Кристиано Роналдо и Лионел Меси във футбола. "Определено. Те имат дългогодишно съперничество. И аз по същия начин с Рафа. Много различни са един от друг. Ние също. Никога не съм се срещал с Меси и Роналдо, така че ми е трудно да говоря затова. Определено във футбола е различно, защото ти си толкова добър, колкото силен е и отборът ти. При нас - ние имаме повече контрол върху ситуацията."

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: С Надал сме като Меси и Роналдо (видео) Георги Христов
Теми:  
кристиано роналдо | лео меси | лионел меси | роджър федерер | тенис | уимбълдън | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook