Федерер за 2018: Спечелиш ли титла от Големия шлем - сезонът е успешен (видео)

от в 12:31 на 09.10.2018
Георги Христов

Роджър Федерер се завръща на корта за участието си на "Мастърс 1000" в Шанхай. В сряда той предстои да се изправи срещу Данил Медведев на старта.

Сега Маестрото е насочил погледа си към една от любимите си части през сезона - двубоите в зала.

"Обичам този отрязък от сезона. Винаги се е получавал добре за мен. Може би заради по-бързите условия, не съм сигурен. Помага ми и да участвам на домашния турнир в Базел и финалите на АТР. Имал съм много успехи и се надявам сега да повторя това," заяви Федерер, който предстои да участва на заключителния турнир за 16-и път.

Между 11 и 18 ноември в Лондон участието си са гарантирали засега още Рафаел Надал, Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

"Взех си известна почивка след US Open. Все още има някои цели, които искам да реализирам до края на сезона. През 2017 годината бе приказна като изключим последния турнир, когато не си дадох възможност да достигна до финала. Но Гофен игра страхотен мач в Лондон.

"Тази година, честно казано беше чудесен сезон за мен - спечелих Australian Open, върнах се в Ротердам като №1 и играх финал в Индиън Уелс. Направих добър сезон на тревни кортове. В Синсинати не бях много на ниво, но пак достигнах финал. Просто съм щастлив. Здрав съм. Спечелих нова титла от Големия шлем. Винаги, когато вземеш шлем през даден сезон, то това значи че годината ти е успешна," анализира Федерер.

До момента Федерер има 36 победи и 6 загуби, а в Шанхай ще се бори за третата си титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за 2018: Спечелиш ли титла от Големия шлем - сезонът е успешен (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | голям шлем | открито първенство на австралия | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook