Финалът в Окланд е ясен: Световната №67 спря бивша шампионка в турнира и в Шлема

от в 09:40 на 13.01.2023
Мартин Петков

Подготвителните надпревари за първия турнир от Големия шлем за годината - Аустрелиън Оупън, вървят към своя край и докато в седмиците от началото на новия сезон в Тура всички погледи бяха основно насочени към Аделаида и Окланд, то на WTA 250 надпреварата в Хобарт изненади далеч не липсваха. Състезанието в австралийския град до голяма степен беше лишено от звездното присъствие на най-добрите тенисистки в света, но въпреки това във фазата на полуфиналите можехме да открием бившата шампионка както от турнира, така и от Шлема - София Кенин, която трябваше в спор за място на финала да срещне 21-годишната Елизабета Кочарето.

Сблъсъкът далеч не се разви по вкуса на някогашната номер 4, която след триумфа си с титлата в Мелбърн през 2020-а трябваше да преодолее множество травми и разочарования, като все още изглежда като бледа сянка на себе си, което позволи на жадната за успехи италианка да дирижира случващото се на корта в продължение на малко над два астрономически часа и тя се поздрави с победата - 7:5 4:6 6:1. С този си успех Кочарето се класира за дебютния си финал на ниво WTA и още утре ще излезе в спор за отличието.

Непосредствено след тях на корта в Хобарт излязоха Анна Блинкова и Лорън Дейвис, които предстоеше да определят съперничката на Кочарето в мача за титлата. Срещата стартира с известен превес за рускинята, но с течение на времето световната номер 84 възстанови позицията си и постепенно наложи своята доминация, с което не остави шансове на по-високоранкираната тенисистка и я сломи за точно 90 минути игра - 6:3 6:3. По този начин американката подпечата мястото си във финала, където ще търси своята втора WTA титла в кариерата досега, след като първата датира от далечната 2017-а в Окланд.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът в Окланд е ясен: Световната №67 спря бивша шампионка в турнира и в Шлема Мартин Петков
Теми:  
wta | елизабета кочиарето | лорън дейвис | Обзори | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook