Григор Димитров пред Евроспорт: Мисля, че се приближавам към най-добрата си форма

от в 16:51 на 01.10.2020
Анисия Стоева

Григор Димитров продължава с категоричното си представяне в Париж и вече намери място в третия кръг, след като постигна нова победа в последователни сетове! Първата ни ракета определено трябваше да се потруди сериозно на корта в мача си срещу словашкия квалификант Андрей Мартин, но все пак българинът се наложи с 6:4 7:6(5) 6:1. Ето какво каза Гришо пред Евроспорт:

Григор, досега не беше играл срещу Андрей Мартин- как би оценил представянето си днес?

Беше странно, имайки предвид условията последните дни- вятър, дъжд, тренирах на половин корт днес. Преди началото на турнира тренирах в зала, така че не съм прекарал толкова време на открито, но изглежда, че нещата се получават. Днес беше един от тези мачове, в които трябва да покажеш характер, да се нагласиш спрямо ситуацията, взех и ракета с различна тежест на наплитане.

Изглежда, че намираш формата си постепенно. Как би оценил това си състояние?

Мисля, че се приближавам. Това лято не бе особено лесно за мен, все още се опитвам да се възстановя, а искам да прекарвам повече време на корта, което не е лесно за мен. Когато отидох в Щатите за Първенството, бях страшно развълнуван, исках да видя къде се намира тялото ми, тенисът ми. Не беше лесно да играя на червено в това време на годината, но такова е положението. Благодарен съм, че въобще имам тази възможност и сега всичко може да се случи, а аз очаквам с нетърпение това предизвикателство. Ние сме същества, които са много обвързани с навиците, но сега сме ограничени в тези неща и трябва да се адаптираме.

Как се чувстваш физически? На сто процента ли си отново?

Мисля, че съм около деветдесетте по-скоро- имам още неща, които мога да покажа, но трябва много по-добре да си съхранявам енергията в турнир като този- трябва да слушаш тялото си повече особено на червено във формат три от пет сета. Тези дни са много интересни за мен- научавам толкова неща за себе си, за настилката, за това как да се приспособя по-добре към нея. Вече съм десет години в Тура и ето, че продължавам да се поучавам.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров пред Евроспорт: Мисля, че се приближавам към най-добрата си форма Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook