Григор след триумфа над Алкарас: 15 години съм тук и нямам намерение да ходя никъде

от в 16:54 на 11.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна една от най-гръмките си победи през последните години, надигравайки Карлос Алкарас за пръв път в своята кариера и заслужено продължи към 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай, където го очаква мач с Николас Джари. Българинът беше непоколебим в хода на цялата среща и несъмнено изигра най-силния си двубой от началото на 2023-та, а ето какво сподели впоследствие щастливият победител:

За това как е победил Алкарас:

- Основното беше, че съумях да остана мача, след като загубих първия сет по подобен начин. Водех с пробив до 5:4 гейма и си мислех как досега съм сервирал отлично в хода на целия сет. Той допускаше някои грешки, които аз предизвиквах, но нямам представа какво му се случи при 5:4, защото изигра изумителен гейм и обърна нещата до 6:5 в своя полза, след което направи още един феноменален гейм и спечели сета.

Създавах си много възможности и продължавах да вярвам, че ще получа още един шанс и още един шанс. Започнах да се справям много по-добре с неговите сервиси, след като поведох с 5:2 във втората част. Това ми позволи да вкарвам почти всички свои ретури и да разчитам малко по-добре самата игра. Третият сет се превърна в игра на котка и мишка, защото мисля, че и двамата играхме много добре в него, но той допусна малко повече грешки, докато аз останах максимално солиден и сервирах отлично в най-важните моменти.

За това откъде е дошло самочувствието, което е показал в хода на мача:

- Вярвах в играта си. Знаех какво трябва да правя и как е нужно непрекъснато да го поставям под напрежение. Дори когато не се чувствах добре и ударите ми не бяха достатъчно добри, то трябваше да продължавам с опитите си да го поставям в максимално неудобни позиции на корта. Той е играч, който не обича да бъде догоноващ в разиграванията. Кой ли изобщо обича, нали така? Стараех се да излизам сравнително често на мрежата и да го накарам да изпълнява удари от необичайни позиции, което породи до голяма степен неговите неточности.

За това как е направил заявка, че все още е тук:

- Никога не съм напускал. Вече 15 години и съм все още тук. Нямам намерение да ходя никъде.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след триумфа над Алкарас: 15 години съм тук и нямам намерение да ходя никъде Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook