Григор стартира срещу непознат опонент на Ролан Гарос; Медведев на 1/8-финал

от в 17:50 на 27.05.2021
Тея Кръстева

Преди броени минути бе изтеглен жребият за основната схема за втория за годината турнир от Големия шлем - Roland Garros. През този сезон зрителите на Откритото първенство на Франция ще станат свидетели на изключително интересни двубои, тъй като в една и съща половина на надпреварата попадна Голямата тройка - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Жребият бе относително благосклонен към най-добрия български тенисист Григор Димитров, който попадна в долната половина на основната схема, където имената на тенисистите от Голямата тройка не фигурират. В първия кръг от турнира Димитров ще се изправи срещу световния номер 82 Маркос Жирон, който от началото на сезон 2021-а има една-единствена победа в основната схема на турнир, провеждащ се върху червената настилка. При евентуален успех във втори кръг Гришо ще се изправи срещу аржентинеца Гуидо Пея или квалификант. Следващо препятствие пред българина може да бъде специалистът на клей и поставен под номер 22 в основната схема - чилиецът Кристиан Гарин. Ако световният номер 17 се справи и с това предизвикателство, то той би срещнал Даниил Медведев в спор за място на четвъртфиналите. Този 1/8-финален сблъсък обаче е под сериозен въпрос, тъй като в кариерата си руснакът никога не е записвал победа на Roland Garros.

Ако Григор успее да надгради най-доброто си постижение на Откритото първенство на Франция, класирайки се за 1/4-финалната фаза, то по всяка вероятност българинът ще се изправи срещу Стефанос Циципас, който в момента се радва на изключително успешен клей сезон. А в същата половина от основната схема попаднаха още "Принца на клея" Доминик Тийм, Александър Зверев, Каспър Рууд, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Хуберт Хуркач и др.

Целия жребий може да проследите тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор стартира срещу непознат опонент на Ролан Гарос; Медведев на 1/8-финал Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook