Григор: Трябваше да бъде 3:0 за мен, на правилния път съм (видео)

от в 23:23 на 01.06.2019
Георги Христов

Григор Димитров изрази оптимизъм въпреки поражението от Стан Вавринка на Откритото първенство на Франция. Според него резултатът 7:6, 7:6, 7:6 е можел да бъде и в негова полза, а не на сметката на шампиона в Париж от 2015 година.

Сега Димитров вече гледа към състезанията на тревни кортове.

"Когато си в мача, си в мача. Не знам какво да кажа. Имах шансове, но имам чувството, че всичко беше срещу мен в последните два дни. Като цяло той изигра един от най-добрите си мачове - говорихме с него в съблекалнята.

"Ако продължи да играе в този дух, кой би го спрял. Особено в този турнир и при схемата, в която е. С играчите, които трябва да играе. Не знам. Физически съм добре, физически съм добре. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред.

"Вече десет години съм в играта - не само в нея, но и в живота имаш различни неща. Последните месеци са толкова красиви - в и извън корта. Когато съм по-щастлив извън корта, това ме кара да съм по-щастлив и в корта. Във всеки един изминал мач се чувствам по-добре.

"Не ми е приятно в момента, не мога да го крия. Трябваше да бъде 3:0 сета за мен, ако трябва да погледнем реално на нещата. Тенисът като имаш два много добри играчи - всичко се решава от две-три точки. Скъсах ракета по време на тайбрека. Не знам какво друго можех да направя. В такъв момент трябваше да следвам играта си. Контролирах нещата, които можех да контролирам.

"В най-тежките моменти, вчера особено - той игра на ръба на риска. Не искам да кажа, че той игра по-добре, но рискува в най-важните моменти. Всичко му излезе. Контролирам каквото мога. В тези моменти нямаше какво да направя дори да знаех къде ще играе.

"Сега идват още по-важни дни. Трябва да решим в кои турнири да играем. Върху какво да се фокусираме. Има тънкости, които с отбора да поговорим. Идва тревата. Също така трябва да мина още няколко прегледа за рамото, което също ми е на главата. Не мога да го отрека. Както казах с всеки ден нещата стават по-добре. Трябва да набера още малко мачове. Отново съм на правилния път. В следващите седмици всичко това да се види. Да съм жив и здрав - всичко е въпрос на работа," заяви Димитров.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Трябваше да бъде 3:0 за мен, на правилния път съм (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook