Хертогенбош: Сабаленка и Бенчич стартираха с убедителни победи!

от в 19:50 на 07.06.2022
Мартин Петков

Арина Сабаленка се наложи да преглътне сериозно разочарование, след като отпадна на Ролан Гарос още в първата седмица на надпреварата. Белорускинята нямаше никакво време за губене при смяната на настилките предвид факта, че ще пропусне Уимбълдън, като още през днешния ден даде старт на участието си в Хертогенбош, където е топ поставена и в първи кръг срещна Катерина Байндъл, за да я надвие с 6:4 6:1 за 1 час и 23 минути на корта. В осминафиналите за световната номер 6 предстои да срещне местната представителка Ариан Хартоно, която получи ,,уайлдкард" за турнира от организаторите.

Началните минути се оказаха повече от силни за Арина, която реализира ранен пробив и необезпокоявано излезе напред. Не след дълго белорускинята започна да допуска прекомерен брой грешки, като началният ѝ удар също отсъстваше, което позволи на Байндъл да осъществи своебразен обрат, повеждайки с брейк аванс напълно обратно на очакванията. Сабаленка все пак съумя да запази нужното спокойствие и с рибрейк, възстанови паритета, преди буквално да изстрада подаването си, след като отрази три брейкбола, за да може в идните минути при сервис на украинката да оползотвори втория си сетбол, с което откри сметката си в общия резултат.

Втората част имаше безкомпромисен старт от страна на световната номер 6, която на бърза ръка се сдоби с двоен пробив аванс и разполагаше с комфортна преднина от сет и 5:0. Арина в последвалите разигравания не срещна съпротива от своята противничка и с безупречен гейм на сервис стигна до крайния успех.

В двубой изиграл се по-рано през днешния ден втората поставена в схемата Белинда Бенчич излезе на корта в Хертогенбош, където е бивша финалистка, срещу Мадисън Бренгъл. Сблъсъкът се разви доста равностойно в по-голямата част от времето, но швейцарката неимоверно демонстрираше сериозна доза характер и здрави нерви във важните моменти, което се оказа от решаващо значение за победата ѝ след 6:4 6:3. Във втори кръг на турнира в нидерландския град за световната номер 17 предстои да срещне Анна Калинская.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хертогенбош: Сабаленка и Бенчич стартираха с убедителни победи! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | белинда бенчич | мадисън бренгъл | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook