Играчът, делящ Андреев от основната схема на АО: Разгромен от Кузманов на United Cup

от в 06:56 на 11.01.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев изглежда няма нужда от дълго време, за да свикне с голямата сцена и беше далеч по-убедителен във втория си двубой от квалификациите на Аустрелиън Оупън, надигравайки Юрий Родионов с категоричното 6:4 6:1. Така нашият сънаордник се класира за последния кръг от пресявките в Мелбърн, а единствено белгиецът Зизу Бергс го разделя от място в основната схема. 

Досега световният номер 131 нямаше особено тежък тест в хода на седмица, след като преодоля двама състезатели от топ 200 и определено можем да кажем, че не се намира в оптималната си форма, съдейки по останалите му резултати през сезона. Бергс откри 2023-та година с участие на смесената отборна надпрева United Cup, където България и Белгия премериха сили в груповата фаза, а четирикратният Чаланджър шампион беше разгромен от нашия Димитър Кузманов с крайното 6:2 6:0.

Освен това Зизу допусна поражение от 18-годишния грък Стефанос Сакеларидис, който се намира извън топ 800 на света и на няколко пъти през годината прекъсваше срещите си, за да вземе медицински таймаут, така че вероятно не е във върховата си физическа кондиция за Аустрелиън Оупън.

Бергс е състезател с експлозивен стил на игра и не се колебае да атакува, ако има по-плитка топката пред себе си. Неговият тенис е изключително непостоянен, като е в състояние да побеждава съперници далеч пред него в световната класация, но и да допуска крайно разочароващи загуби, което отлично обяснява защо любимите му тенисисти са Ник Кирьос и Беноа Пер.

Белгиецът е почитател на бързите настилки и почти всички от големите му трофеи са завоювани на твърди кортове, само че определено Андреев вече преодоля двама наглед по-тежки съперници и би трябвало да бъде фаворит, ако се справи с напрежението по подобаващ начин. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Играчът, делящ Андреев от основната схема на АО: Разгромен от Кузманов на United Cup Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | зизу бергс | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook