Юлия Стаматова: Жалко е, че има тенисисти използващи допинг

от в 19:19 на 24.03.2016
Tennis.bg

Юлия Стаматова с право е считана за една от най-красивите ни тенисистки. Тя доказа, че може да събира погледите не само с физика, но и с победи на корта. Юлия е родена на 4 юни 1993 г. в Инсбрук, Австрия. Там завършва основното си образование, а средното - София. В момента следва психология в Германия. Още от 5 - 6-годишна се занимава с тенис. Колкото и странно да звучи, красивата Юлия няма сериозен приятел до себе си. Тя се съгласи да отговори на въпросите на "7 дни спорт" за спортната си кариера и личния живот.

- Как решихте да се занимавате с тенис?
- Насочих се към този спорт заради баща ми, който също е тенисист и е играл за България в Купа "Дейвис". Той ми показа красотата на този спорт.

- Кои са най-големите ви успехи и какво ви предстои в близко бъдеще?
- Имам шест титли на двойки, а освен това победих на тенис турнира на твърди кортове в гръцкия град Митилини миналата година. Сега съм се насочила към фючърс турнирите в Турция.

- Кой е вашият идол на корта?
- Щефи Граф и Новак Джокович. Харесвам Надал, защото и аз съм левичарка. От жените, които играят с лява ръка, симпатизирам на Луцие Шафаржова.

- Мачът, който завинаги ще остане в спомените ви?
- (Смее се). Има доста мачове, които остават в съзнанието на един състезател. На финала на турнира, който спечелих през миналата година, играх срещу рускиня, която ме водеше с 4:1 в третия сет и дори имаше няколко мачбола. Родителите ми, които бяха с мен на турнира, ми бяха взели вече билет за връщане, но аз успях да се преборя за победата. Беше незабравим момент.

- Животът не е само тенис. Какво обичате да правите в свободното си време?
- Не ми остава много време за странични занимания, защото се опитвам да балансирам между тениса и следването си, но харесвам модата. Обичам да чета романите на Агата Кристи.

- Със сигурност има голям мъжки интерес към вас. Имате ли си приятел?
- Не, в момента съм свободна.

- На какво според вас се дължи спадът в играта на Григор Димитров?
- Той си знае най-добре, но е нормално за един състезател да има колебания във формата. В тениса не може непрекъснато да си на топ ниво.

- Как бихте коментирали случая с допинг скандала при Шарапова?
- Тя е невероятен атлет, но този допинг скандал е шокираща новина. Много е жалко, че има тенисисти, които използват допинг. Независимо на какво ниво са тенисистите, които ползват допинг, те навреждат на имиджа на този спорт и на спортистите, които само със собствени сили достигат до резултатите си. Не само при Шарапова, но и другите, които ползват забранени вещества, пречат на развитието на по-младите състезатели. Те няма как да стигнат до върха, защото там са състезатели, които не играят по правилата.

Николай Георгиев


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юлия Стаматова: Жалко е, че има тенисисти използващи допинг Tennis.bg
Теми:  
тенис | юлия стаматова

Коментари





Следвайте ни в Facebook