Карлос Моя: Рафа ще направи всичко по силите си за титла №22

от в 20:18 на 14.02.2022
Диана Андреева

Australian Open 2022 ще остане завинаги в историята на тениса, след като Рафаел Надал се превърна в първия играч, който печели 21-ва титла от Големия шлем. Това заслужаващо адмирации постижение стана факт след обрат от 0:2 сета срещу световния №2 Даниил Медведев на финала в Мелбърн Парк в края на месец януари. Така Матадора излезе като едноличен лидер на класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи, изпреварвайки своите двама големи съперници през годините Роджър Федерер и Новак Джокович. 

Многократно обаче Надал отрече рекордите да са неговата основна цел в кариерата, а твърдението бе потвърдено още и от Карлос Моя - настоящият наставник на световния номер пет. В скорошно интервю треньорът на Матадора отново коментира класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи и сподели, че макар да работи усилено ежедневно, Рафа не се стреми единствено към 22-рата титла от Големия шлем:

"Рафа е доволен от това, което е постигнал в своята кариера. Той ще продължи да бъде щастлив дори в случай, че завърши кариерата си с 21 титли от Големия шлем, а Джокович - с 25 например. Не е правилно спортистите да са обсебени от резултатите, но това не означава, че ние няма да се направим всичко по силите си за титла №22. За нас обаче дебатът на тема „Най-великият" ще е безсмислен, докато и тримата не сложат край на кариерите си и не бъде теглена чертата." - завърши изказването си Моя.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя: Рафа ще направи всичко по силите си за титла №22 Диана Андреева
Теми:  
australian open | карлос моя | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook