Кирьос: На такъв етап съм от кариерата си, че не смятам да играя повече на клей

от в 14:43 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос не се изявява често на турнирите, но винаги е една от главните атракции на даденото събитие, когато реши да се появи на корта. Австралиецът беше твърд противник на провеждането на надпревари в пандемична обстановка и почти не го видяхме да излиза от пределите на Австралия в хода на последните два сезона, ала сега той отново е решил да поднови кариерата си на пълни обороти. Световният номер 114 ще изиграе първия си мач от Откритото първенство на Австралия през утрешния ден, а впоследствие му предстои пътуване за състезанието в Сан Диего.

Има обаче една настилка, на която Ник не е склонен да се появява отново и това е клеят. Кирьос неведнъж е показвал ненавистта си към червените кортове и е определял като "кални плъхнове" специалистите на подобен вид покритие. Канберецът за последно игра на клей през 2019-а година, когато беше дисквалифициран на Мастърса в Рим, след като изпочупи столовете и пейките в близост до игрището.

Самият играч споделя, че не желае да се завръща отново към мачовете на червено, имайки предвид сравнително напредналия етап на кариерата си и няма никакво намерение да участва в 30-ударови разигравания срещу Диего Шварцман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: На такъв етап съм от кариерата си, че не смятам да играя повече на клей Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | клей | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook