Кирьос профуча през местен представител и за пръв път е на 1/8-финал на US Open

от в 06:01 на 03.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос несъмнено се намира в най-добрата си форма през кариерата и сам сподели, че силно желае да се класира за още един финал от Големия шлем. Мотивацията на 27-годишния играч е видимо по-голяма отвсякога и това го прави почти невъзможен за побеждаване. Днес австралиецът не остави никакви шансове на местния любимец Джей Джей Уулф и го надви с категоричното 6:4 6:2 6:2, за да се класира за първи път в кариерата си на осминафиналите на US Open, където го очаква среща с Ийбинг Ву или световния номер едно Даниил Медведев, когото победи съвсем наскоро на Мастърса в Монреал.

Кирьос задаваше високо темпо на игра от самото начало и достигна до две последователни точки за пробив в петия гейм. Австралиецът показа своето майсторство, като още при първата пласира невероятен прехвърлящ удар. Впоследствие финалистът от Уимбълдън имаше трудности от сервис линията и беше изправен пред брейкбол, ала се спаси със серия от асове. Правеше впечатление как местният представител отиграва със сериозна мощ от форхенд страната си, а също така често пласираше дълбоки ретури, които хващаха неподготвен фаворита. Именно тези обстоятелства принудиха Ник неколкократно да изпитва сериозни затруднения на собствено подаване, само че винаги следваше неспасяем начален удар и сетът отиде скоропостижно в сметката на по-високоранкирания състезател.

Световният номер 27 усещаше, че класата му е в пъти по-висока от тази на съперника и играеше изключително освободено, което му помагаше да сътворява немислими изпълнения. Шампионът от Вашингтон използваше енергията от трибуните и не правеше почти никакви грешки от основната линия. Уулф пък често допускаше неточности от наглед печеливши позиции и пробивът в полза на канбереца не закъсня. Оттам насетне 23-ият поставен буквално летеше по корта, постигайки нов брейк и не след дълго се откъсна напред с 2:0 в отделните части.

Рециталът на екстравагантния тенисист продължи с пълна сила в третия сет, който започна с мигновен пробив в негова полза. Наред бяха тежки мигове от сервис линията за Ник, но той за пореден път се справи с предизвикателството и отрази три последователни шанса за рибрейк. Този епизод от мача до голяма степен напълно прекърши съпротивителните сили на аутсайдера и Кирьос се поздрави с напълно комфортен успех.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос профуча през местен представител и за пръв път е на 1/8-финал на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | джей джей уулд | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook