Кирьос се забърка в нов скандал: Нарече съдията статист и отказа да играе

от в 17:28 на 03.02.2021
Диана Андреева

Ник Кирьос не бе играл официален двубой от края на австралийското лято през 2020 и се завърна към Тура по-рано през седмицата с участие на Murray River Open. В двубоя си днес Ник напомни за избухливия си характер, навлизайки в спор със съдията. 

Сагата се разви при 6:2 5:5 и 40:30 в полза на Кирьос. Световният номер 47 бе предупреден за просрочване на допустимото време за изпълнение на начален удар, въпреки че според таймера Ник разполагаше с още една секунда, когато започна действието за сервис.

Несправедливото отсъждане на съдията не се хареса изобщо на Кирьос, принуждавайки го да изрази мнението си на висок тон: "Човече, аз бях вече започнал да сервирам. Извършвах действието. Знаеш ли, няма да играя.", заяви Ник и се оттегли на пейката за почивка. Австралиецът изчака на корта да дойде някой от супервайзърите на надпреварата, с когото да обсъди случилото се:

"Започнах да сервирам, вече извършвах действието. Какво прави той? Подиграва ли ми се или какво? Мисли ли, че тези секунди са най-важното в спорта? Съдията няма никаква роля, той е просто украшение за публиката, за да не им омръзне. Просто е забавно да го гледат как седи на кулата си."

"Колкото до тениса, съдията е едно нищо. Те са статисти. Опитват се винаги да намерят някоя глупост, за да ти се заядат. Защо го правят? Няма да се върна на корта, докато не ми кажете, че няма да получа предупреждение. Непрекъснато ме наказват за глупави грешки на други хора.", завърши Ник. Цялата ситуация можете да гледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос се забърка в нов скандал: Нарече съдията статист и отказа да играе Диана Андреева
Теми:  
Австралия | ник кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook