Когато любимият отбор е по-важен от допинг теста: Изваждане от тениса грози Фабио Фонини

от в 20:37 на 21.06.2023
Калоян Соколов

Фабио Фонини рискува изваждане от тениса. Италианецът е пропуснал допинг тест, за да пропътува пътя до Истанбил и да наблюдав финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и неговия любим Интер, който беше спечелен с 1:0 от английския отбор. Някогашният номер девет обаче не е уведомил представителите на Международната антидопингова агенция, че няма да бъде у дома по това време, като се оказва, че това му се случва за втори път от началото на сезона.

Самият Фонини призна, че има разминаване в комуникацията между него и WADA, но тенисистът твърди, че това се дължи изцяло на проблем с онлайн портала за регистрация на агенцията и отрича по всякакъв начин да става въпрос за умишлени действия от негова страна.

Бившият шампион от Монте Карло разполага с няколко дни, през които би могъл да представи оневиняващи го доказателства, тъй като сегашната му версия беше отхвърлена. Ако обаче италианецът не съумее да се справи с тази задача, то няма да има право да участва на предстоящия Уимбълдън, а вероятно състезателните му права ще бъдат спрени за немалък срок от време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Когато любимият отбор е по-важен от допинг теста: Изваждане от тениса грози Фабио Фонини Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook