Колинс спря феноменалния рейд на Корне и ще спори за място във финала на АО!

от в 07:40 на 26.01.2022
Калоян Соколов

Даниел Колинс беше само на два гейма от отпадането в третия кръг, когато изостававаше със сет и пробив от Клара Таусон, но американката показа впечатляващ характер и осъществи страхотен обрат, а днес тя вече е полуфиналистка на Аустрелиън Оупън, след като се справи със съпротивата на ветеранката Ализе Корне - 7:5 6:1.

Това е второ достигане до финалната четворка в "мейджър" надпревара за Колинс, като първото дойде отново в Мелбърн през 2019-а година. Така световната номер 30 си гарантира сблъсък с полякинята Ига Швьонтек, а мечтата за американски финал е непълно осъществима, защото Мадисън Кийс също е сред 4-те най-добри състезалки в турнира, само че утре ще трябва да преодолее съпротивата на местната любимка Ашли Барти.

Колинс имаше мечтано начало на днешния си двубой и веднага поведе с ранен пробив, който не изпусна до 5:2 в своя полза. Тогава французойката заигра на практика безпогрешно, докато за по-високоранкираната тенисистка стана на практика невъзможно да продолее нейната защита и грешките започнаха да се трупат в актива ѝ. Тези събития позволиха на Корне да изравни резултата при 5:5, само че последва мощна офанзива на поставената под номер 27 и тя съумя да отмъкне откриващата част.

Вторият сет се превърна в истинска наказателна акция от страна на Колинс, която владееше изцяло инициативата и удължи серията си на седем поредни спечелени гейма, за да се сдобие с аванс от 5:0, което предопредели изхода на двубоя и съвсем скоро победата беше извоювана от американката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колинс спря феноменалния рейд на Корне и ще спори за място във финала на АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън | Даниел Колинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook