Контузията е зад гърба ѝ: Радукану откри АО с победа и оформи суперсблъсък с Гоф

от в 03:40 на 16.01.2023
Мартин Петков

Ема Радукану се превърна в сензацията на 2021-ва, след като едва 19-годишна стартира участието си на US Open в квалификациите и без да загуби дори сет, триумфира с титлата в Ню Йорк, достигайки висотите на тениса. Впоследствие британката се сблъска със серия от неприятности, свързани с лоши резултати и контузии, което я изпрати извън световния топ 50 и отново в начална позиция в кариерата ѝ.

Ема далеч не стартира успешно новия сезон, след като по време на мача си от втория кръг на турнира в Окланд си обърна глезена и участието ѝ на Откритото първенство на Австралия беше поставено под въпрос. По всичко обаче личи, че контузията не е имала това пагубно влияние върху началото на годината за световната номер 75, която постигна двусетов успех, дошъл за час и 26 минути на корта, над намиращата се една позиция пред нея в ранглистата Тамара Корпач - 6:3 6:2. По този начин британката се класира за втория кръг на надпреварата и в суперсблъсък на следващата генерация ще срещне 18-годишната Кори Гоф.

Началото на двубоя се оказа повече от интригуващ, след като проследихме три поредни пробива, ала това беше добре дошло за бившата шампионка от Шлема, която се оттегли на първата почивка с аванс в актива си. Последва спад в равнището на световната номер 75 и германката мигновено оползотвори възможността си да се завърне в резултата, възстановявайки паритета при 3:3. Оттам насетне обаче Радукану смени на следващата предавка и започна със завидно самочувствие да реализира печеливши удари от всички краища на корта, с което спечели на два пъти съперниковото подаване и се поздрави с откриващия сет на сметката си.

Във втората част силните минути в Мелбърн за носителката на "мейджър" трофей продължиха и тя без да дава излишни надежди на противничката си, съумя да пробие сервиса ѝ и излезе напред. В моментите до края на сблъсъка британката допусна известни колебания в представянето си, но запази нужното хладнокръвие и след отразен брейкбол светкавично нанесе своя втори удар в сета, с което доведе събитията на 1573 Arena до закономерен изход в своя полза.

В паралелно изиграл се двубой, който откри програмата на Rod Laver Arena в първия ден от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, на корта видяхме детето-чудо на американския тенис - Кори Гоф, която имаше блестящо начало на новия сезон, триумфирайки с титлата в Окланд. Световната номер 7, която от мнозина бива определяна като скрит фаворит за титлата в Мелбърн, откри кампанията си в турнира срещу чехкинята Катерина Синякова, известна повече с успехите си в карето, като затвърди отличните впечатления по свой адрес и я сломи в поредни сетове за точно 75 минути игра - 6:1 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузията е зад гърба ѝ: Радукану откри АО с победа и оформи суперсблъсък с Гоф Мартин Петков
Теми:  
australian open

Коментари





Следвайте ни в Facebook