Край на приказката: Хуркач се пребори с изненадата на турнира и е първият 1/2-финалист в Шанхай

от в 11:40 на 12.10.2023
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач сложи край на приказката за Фабиан Марожан на Мастърса в Шанхай и така продължи към 1/2-финалите на състезанието. Някогашният носител на трофея в Маями трябваше да наваксва сет пасив, но това не го сломи по никакъв начин и така отстрани световния номер 91, който през настоящата седмица отстрани играчи от ранга на Алекс Де Минор и Каспър Рууд, за да се класира за дебютния си 1/4-финал в сериите "Мастърс".

Хуркач отново сервираше на познатата висота, завършвайки двубоя с общо 18 аса и ще срещне един измежду младите американци Бен Шелтън и Себастиан Корда, които по-късно днес ще определят втория полуфиналист в китайския мегаполис.

Срещата започна с много тежък сервис гейм за поляка, който отрази брейкбол и в крайна сметка откри резултата в своя полза. Марожан обаче категорично имаше игрово преимущество и много скоро отново имаше шанс да отмъкне подаването на своя опонент, като този път той се пропука и аутсайдерът се откъсна напред с 2:1 в резултата.

Световният номер 17 се опита бързо да заличи пасива си в резултата и имаше цели четири шанса за рибрейк, но пропусна няколко топки от наглед печеливша позиция и унгарецът съхрани преднината си. Хуркач пък продължи да повишава равнището си на игра и изстрелваше все по-свободно бекхендите си по правата, което му позволи да върна паритета в геймовете при 4:4.

Точно когато изглеждаше, че фаворитът е поел контрола на мача в свои ръце, то той допусна неочакван спад и Марожан светкавично си върна пробива аванс, а впоследствие нямаше проблеми на собствен начален удар и се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Втората част започна с лесно спечелени подавания от страна на двамата тенисисти, ала бившият член на топ 10 изцяло контролираше събитията на корта оттам насетне и не отпусна нито гейм повече на опонента си до края на сета, вкарвайки сблъсъка в решителна трета част.

Там играта беше напълно равностойна до 3:2 в полза на изненадата на турнира, а Хуркач трябваше да прави чудеса от храброст, за да печели разиграванията. Особено впечатляващо беше разиграването в шестия гейм при 30:30, защото тогава полякът отрази наглед невъзможни топки и триумфира след 40 разменени удара, след като унгарецът сбърка елементарно воле в близост до мрежата.

Все пак Марожан съумя да се мобилизира и стигна до точка за пробив, осъществявайки страхотен уинър директно от ретур, само че 16-ият поставен устоя на натиска и малко по-късно реализира брейк на нула, с чиято помощ направи решителната крачка към спечелването на сблъсъка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Хуркач се пребори с изненадата на турнира и е първият 1/2-финалист в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | фабиан марожан | хуберт хуркач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook