Креси записа поредна впечатляваща победа; Фриц надделя над сънародника си Тиафо

от в 10:46 на 20.01.2022
Мартин Петков

В днешния ден на Аустрелиън Оупън двама от представителите на САЩ - Максим Креси и Тейлър Фриц, се класираха в третия кръг на турнира, печелейки почти безпроблемно своите двубои. 

В един от първите мачове за деня излезе Максим Креси, който е добре познат у нас с двубоя си срещу Григор Димитров наскоро. Гигантът срещаше младата чешка надежда Томаш Махач, който през новия сезон е непобеден, печелейки Чалънджър титлата в Траралгон. Американецът поддържаше висок процент спечелени точки на мрежата, благодарение на което в повечето време държеше лидерската позиция, за да стигне до крайния успех след 6:1 3:6 6:1 7:6(5). 

Още в началото на мача превъзходството на Креси си каза думата и той стигна до ранен пробив аванс. Американецът задържа високото ниво в играта си, реализирайки нов брейк, който му донесе сета след по-малко от половин час игра. Втората част се оказа най-слаба за гиганта, след като нивото му на начален удар спадна драстично, двойните грешки се трупаха една след друга на сметката му, като това бе добре дошло за Махач. 

Младият чех оползотвори предоставените му шансове, за да изравни резултата в отделните части. Третият сет се оказа пълно копие на първия, като ранен пробив на Креси му даде аванс, който роденият в Париж американец не изпусна нито за миг, дори напротив, реализира втори, повеждайки отново в общия резултат.

В четвъртата част на корта се видя най-голяма равнопоставеност между двамата. Геймовете се трупаха с лекота в актива на сервиращите, никой не искаше да поема рискове, което ни отведе до финалните мигове, когато Креси проби, извоювайки си възможност да сервира за място в следващия кръг. Тогава обаче нервите му поддадоха и се стигна до тайбрек. Дългият гейм протече под контрола на световния номер 70, което му помогна да затвори срещата в своя полза.

Американското дерби, изправящо Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, се разви с огромен брой печеливши удари. Световният номер 22 от своя страна демонстрираше по-голямо постоянство в хода на срещата, което допринесе и за крайния резултат, с който Фриц се класира за третия кръг. 

Рожденикът Тиафо направи всичко по силите си, но във всяка една от частите отстъпваше с непостоянството си от основна линия, което наклони везните в полза на неговия опонент. Фриц се наложи с 6:4 6:3 7:6(5), за да поднесе не толкова приятния подарък на своя добър приятел и да го отстрани от Australian Open 2022.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси записа поредна впечатляваща победа; Фриц надделя над сънародника си Тиафо Мартин Петков
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | максим креси | тейлър фриц | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook