Макар да имаше шансове: Томова не успя да пребори шампионката от Нотингам и напусна Уимбълдън

от в 18:25 на 06.07.2023
Мирела Николова

Световната №89 Кейти Болтър сложи край на българското участие при дамите на Уимбълдън, след като днес отстрани най-добрата ни тенисистка Виктория Томова в двубой от втория етап. Въпреки че имаше периоди, в които българката показа страхотна игра, то местната фаворитка доминираше събитията през по-голямата част от времето, за да се поздрави с крайната победа - 6:0 3:6 6:3. По този начин представителката на домакините, която съвсем наскоро триумфира на турнира в Нотингам, продължава да жъне успехи на трева и се класира за третия кръг на турнира, където я очаква сблъсък с някоя измежду Ализе Корне и миналогодишната шампионка Елена Рибакина.

Британката започна да налага агресивния си стил на игра още от самото начало, като наказваше всяко едно по-плитко изпълнение на сънародничката ни. Така Вики биваше принудена да търси повече дълбочина в ударите си, което в по-голямата част от случаите водеше до грешка от нейна страна. Надигравайки българката във всеки един аспект, Болтър осъществи три пробива в хода на откриващия сет и без да срещне нито един брейкбол на свой ред, скоропостижно взе преднина в общия резултат.

Случилото се в първия сет обаче не оказа никакво влияние върху софиянката, която излезе преобразена за втората част. Нашето момиче излъчваше увереност с всеки свой удар и все по-често именно тя бе тази, която диктуваше разиграванията благодарение на първокласния си бекхенд, с който успяваше да отнеме инициативата и да завърши в своя полза. Същевременно първата ни ракета сведе неточностите си до минимум и след няколко съвършено изградени офанзиви достигна до два брейкбола в осмия гейм, още първият от които бе материализиран с неотразим бекхенд уинър по правата. Последва безапелационно спечелено подаване от Томова, която заслужено доведе мача до трети решителен сет.

Във финалната част обаче колебанията на Вики от началото на срещата отново напомниха за себе си и още в първите три гейма тя допусна по-голям брой непредизвикани пропуски, отколкото през целия втори сет. Болтър не пропусна да се възползва от отворилия се шанс и осъществи пробив още в първия възможен момент, оттегляйки се на почивка с аванс от 3:0. Веднъж поела контрол върху резултата, местната любимка не погледна назад и не след дълго можеше да ликува с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар да имаше шансове: Томова не успя да пребори шампионката от Нотингам и напусна Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Кейти Болтър | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook