Медведев: Ще остана в историята, ако спра Джокович на финала

от в 13:49 на 11.09.2021
Мирела Николова

Намираме се пред исторически финал на тазгодишния US Open, тъй като през утрешния ден ни предстои двубой, който ще остане в паметта на всички ни и би могъл да провъзгласи Новак Джокович за най-великия тенисист за всички времена. Днес световният №1 надделя над Александър Зверев в истинско зрелище, изпълнено с наелектризиращи разигравания и показващо възможно най-добрата страна на тениса. В двубоя за титлата сърбинът ще се изправи срещу Даниил Медведев в опит да вдигне 21-ва титла от Шлема и да оформи "Календарен Голям шлем". Ето и какво сподели руснакът за предстоящия грандиозен сблъсък:

"Погледнато от моя страна, ако успея да спечеля мача и да спра Новак на финалната права, то вероятно ще вляза в историята като играча, който не позволи на Джокович да постигне "Календарен шлем". Но всъщност не се интересувам особено силно от това.

Мисля, че напрежението ще падне изцяло върху него. От една страна, той ще изпитва натиск, но от друга, именно това е нещото, което ще го направи по-добър в трудните моменти", разсъждаваше Медведев.

Двамата се срещнаха в началото на тази година на финала на Аустрелиън Оупън, където Ноле не остави каквито и да било шансове на днешния си опонент, но изглежда, че руснакът си е взел поука:

"Определено допуснах тактически грешки, защото той играеше различно от начина, по който го правеше в мачовете до финала и аз не бях готов за това. Но сега съм. Мисля, че двубоят утре ще бъде много по-интересен от гледна точка на тактиката, която ще подготвя.

Опитвам се винаги да давам всичко от себе си на корта, но се чувствам така, сякаш не успях да го направя в Мелбърн. Сега обаче възнамерявам да оставя сърцето си на "Артър Аш" и да се надяваме, че ще имам 100% от публиката на своя страна. Независимо от резултата, ще дам максимума от себе си и ще бъда по-добър, отколкото в Мелбърн", заяви руснакът, за когото това ще бъде трети "мейджър" финал.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Ще остана в историята, ако спра Джокович на финала Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook