Монфис: Надявам се дъщеря ми да не се занимава с тенис, а да избере някой друг спорт

от в 16:29 на 10.08.2023
Мирела Николова

Гаел Монфис и Елина Свитолина са сред най-известните тенис двойки, след като вдигнаха сватба през лятото на 2021-ва, а в края на миналата година се роди и тяхната дъщеря Скай. Бъдещето на момичето на пръв поглед изглежда предопределено, след като и двамата ѝ родители са професионални тенисисти, но през вчерашния ден французинът сподели как се надява дъщеря му да не поеме по пътя на тениса.

"Искам тя сама да избере с какво ще се занимава. Да си призная честно обаче, дълбоко в себе си се надявам тя да не се занимава с тенис, а да избере някой друг спорт, например голф, футбол, баскетбол. Разбира се, ако реши, че иска да играе тенис, ние ще я подкрепим, но наистина искам да опита друг спорт", признава бившият №6.

Френският тенисист бе попитан и дали е възможно някой път да го видим да играе смесени двойки заедно със своята съпруга: "Защо не? Единствената пречка е, че ми е трудно да играя и на сингъл, и на двойки. Може би едва когато видя, че наближава краят на кариерата ми, тогава ще опитаме да участваме заедно в турнир на двойки. Да се надяваме, че това няма да е следващата година", завърши с усмивка Ла Монф, който вчера отстрани Стефанос Циципас в Торонто, а по-късно днес ще опита да достигне до четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис: Надявам се дъщеря ми да не се занимава с тенис, а да избере някой друг спорт Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | елина свитолина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook