Мугуруса спря серията на Контавейт и намери място на 1/2-финалите в Гуадалахара

от в 13:21 на 15.11.2021
Владислав Риждов

Гарбинье Мугуруса подпечата мястото си на полуфиналите на заключителния Мастърс в Гуадалахара. В последната си среща от група "Теотикуан" бившата №1 прекъсна серията от 12 поредни победи на Анет Контавейт и след 6:4 6:4, си осигури място в следващата фаза.

Испанката започна по-уверено срещата и взе инициативата още в началните минути. Мугуруса реализира пробив, след което затвърди водачеството си за 2:0. Тя дори можеше да се възползва от колебливата игра на съперничката си и да направи преднината си по-изразителна, но Контавейт съумя да измъкне подаването си. До края световната №5 задържа високото ниво на представяне и не даде никакви възможности на естонката, за да се доближи не сет от 1/2-финалите.

Сценарият от откриващата част се повтори и след почивката. Брейк още в първия гейм изведе Мугуруса напред в резултата и вдъхна на испанката нужното спокойствие в остатъка от двубоя. Контавейт, който вече си бе гарантирала първото място в групата, не успя да намери своя ритъм и да затрудни съперничката си. Мугуруса затвори комфортно мача в своя полза, за да си осигури сблъсък със сънародничката си Паула Бадоса в спор за място на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса спря серията на Контавейт и намери място на 1/2-финалите в Гуадалахара Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | анет контавейт | гарбине мугуруса | гуадалахара | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook