Муратоглу: Джокович ще бъде по-напрегнат от обикновено; Циципас може да го нарани

от в 08:33 на 29.01.2023
Калоян Соколов

По-малко от 2 часа ни остават до началото на тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън при мъжете, като Новак Джокович и Стефанос Циципас ще определят не само новия шампион в Мелбърн, но и кой измежду тях ще поема щафетата от Карлос Алкарас, превръщайки се в световен номер едно. Наглед Ноле изглежда сериозен фаворит, имайки предвид далеч по-големия му опит в подобни двубои, но Патрик Муратоглу е на мнението, че този път Джокера няма да има обичайното си ниво на увереност и може да станем свидетели на неочаквано развитие:

Ако вземем под внимание резултатите и качеството на тенис, което Новак демонстрира по пътя си към финала, то бихме могли да заключим, че ни очаква едностранен финален сблъсък. Напрежението върху Джокович обаче ще бъде огромно и този мач ще се различава коренно от последните девет, които той е спечелил срещу Циципас. Новак ще се опита да изравни Рафаел Надал по брой титли от Големия шлем, както и да се реваншира за случилото се миналата година в Мелбърн, докато Стефанос няма какво да губи и ше бъде готов да изнесе още един двубой на най-високо ниво.

Очаквам няколко тънки детайла да се окажат решителни за изхода на срещата. Смятам, че началото е от изключително значение за Циципас, защото очаквам тогава Джокович да бъде малко по-стегнат и Стефанос трябва да реализира ранен пробив, с който да поеме контрол над мача. Ако сърбинът поведе в резултата още от първите геймове, то можем да видим пореден негов моноспектакъл. Циципас ще трябва да бъде смел и много агресивен. За него ще е от огромно значение да държи под постоянно напрежение своя съперник и трябва да използва максимално мощта в ударите си, чрез която е способен да нарани Новак. Знаем колко близо обича да стои Джокович до основната линия, за да диктува разиграванията, но това може да бъде предотвратено от силовата игра на Стефанос, която да принуди Джокович да отстъпи значително по-назад - завърши един от хората с най-голяма роля за развитието на Стефанос Циципас.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Джокович ще бъде по-напрегнат от обикновено; Циципас може да го нарани Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | новак джокович | патрик муратоглу | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook