Муратоглу: Не трябва да се правят драми от загубата на Григор Димитров

от в 03:39 на 07.07.2018
Георги Христов

Григор Димитров има проблеми в играта си и това се вижда от всички. Това заяви пред „Меридиан Мач“ треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, който през 2012 година за кратко работи и с българина. Французинът застана пред журналисти на Уимбълдън преди мача на Серина от третия кръг срещу Кристина Младенович.

„Григор трябва бързо да намери изход от ситуацията, в която се намира. Загубата му от Стан Вавринка в първия кръг на един от любимите турнири на Димитров трябва да му подейства като червена лампа, но и не трябва да се правят драми от нея. В кариерата на всеки един спортист, независимо дали е тенисист, има пикове и спадове Григор беше в подем миналия сезон, в който спечели финалите на АТР и се изкачи до третото място в света.

"Никой не се съмнява, че Димитров е способен на нов победен ход. Просто трябва да намери проблемите в играта си и да ги отстрани възможно най-бързо“, каза Муратоглу.

Според френския специалист по-голямата изненада от отпадането на Гришо в първия кръг, е загубата на Марин Чилич от Гуидо Пея. „Чилич наистина ме изненада. Той контролираше нещата в първите два сета, когато мачът бе прекъснат заради дъжд. На следващия ден Марин просто не беше себе си. Може би си помисли, че мачът е спечелен, но Пея поднесе голямата изненада“, завърши специалистът.

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Не трябва да се правят драми от загубата на Григор Димитров Георги Христов
Теми:  
григор димитров | патрик муратоглу | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook