Мъри отново показа борбеност, но Шварцман попари надеждите му за нов успех в Антверпен

от в 21:11 на 21.10.2021
Мирела Николова

Анди Мъри демонстрира, че е готов за подвизи, след като в първия кръг на АТР 250 турнира в Антверпен надделя над Франсис Тиафо след близо 4-часова битка и три тайбрека, но днес бе спрян от втория поставен в схемата Диего Шварцман. Представителят на Великобритания за пореден път показа колко силна воля за победа притежава и бе на косъм от това да вкара срещата в трети решителен сет, ала аржентинецът не позволи това да се случи и сложи точка на мача след 6:4 7:6(6) и на четвъртфиналите ще се изправи срещу Брандън Накашима или Хенри Лааксонен.

Двубоят стартира по по-добър начин за бившия световен №1, който се чувстваше доста по-комфортно на корта в откриващите минути и благодарение на агресивната си игра на ретур, придружена от допуснати неточности от страна на аржентинеца, Мъри реализира пробив и поведе с наглед солидния аванс от 4:1. Това обаче не повлия негативно на настройката на Шварцман, а даже напротив – с напредването на времето той все повече намираше правилния ритъм в играта си, което спомогна за връщане на брейка и изравняване на резултата – 4:4. Британецът продължи да бъде крайно неубедителен на начален удар, а ниският процент на вкаран първи сервис (44%) и лошата успеваемост спечелени точки на второ подаване (44%) бяха причината за инкасирането на втори пореден пробив. Серията на световния №13 продължи и след пети пореден спечелен гейм Шварцман успя да обърне сета и да го затвори в своя полза.

Шотландецът продължи да изпитва проблеми от сервис и във втората част, като бе изправен пред опасността да загуби подаването си за трети пореден път, но показа характер и откри сметката си в сета. Аржентинецът не спря да поставя съперника си под напрежение и неизбежното се случи в петия гейм, когато вторият в схемата реализира пробив и впоследствие поведе с 4:2. Последваха обаче силни минути за трикратния шампион от Шлема и сега бе негов ред да покаже на какво е способен, сътворявайки обрат от 2:4 до 5:4. От там насетне двамата безпроблемно печелеха своите сервис геймове и закономерно се стигна до тайбрек, в който минипробивите бяха изключително срещано явление, но в крайна сметка Шварцман бе по-стабилният от двамата и материализирайки втория си мачбол, се класира за следващия етап в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри отново показа борбеност, но Шварцман попари надеждите му за нов успех в Антверпен Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | антверпен | диего шварцман | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook