Музети: Димитров е невероятен тенисист, но през тази седмица съм способен на всичко

от в 14:27 на 18.03.2021
Калоян Соколов

Лоренцо Музети категорично е един от най-талантливите млади състезатели и италианецът нагледно го показва в Акапулко, където записа дебютна топ 10 победа и за пръв път в кариерата си ще играе ATP четвъртфинал на твърди кортове, а негов съперник ще бъде първата ни ракета Григор Димитров. Тийнейджърът пък даде интересна пресконференция веднага след победата си над Франсис Тиафо, като разказа за пътя си до момента в турнира и сподели очакванията си спрямо сблъсъка с българина:

"Днес ми беше много трудно, тъй като Тиафо стартира на изключително високо ниво и играеше с безумен интензитет. Постепенно стабилизирах представянето си на сервис, което ми помогна да се върна в мача и в третия сет вече показах най-доброто от себе си, мотивирайки се до голяма степен от няколкото грешни отсъждания на лайнсмените и този вътрешен гняв отключи най-доброто от мен. Исках да даря тази победа на моя треньор, защото той е като втори баща за мен и го заслужава повече от всеки.

През седмицата влязох в сериозен преразход на емоции, но физически се чувствам отлично. Иозбщо не можах да спя през нощта, когато победих Шарцман и подозирам, че отново ще бъде така. Предстои ми двубой срещу Димитров, който е невероятен тенисист, само че през тази седмица съм способен на абсолютно всичко, така че ще опитам да се възстановя добре и отново да покажа силна игра" - завърши младокът.

Източник: Ubitennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Музети: Димитров е невероятен тенисист, но през тази седмица съм способен на всичко Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | григор димитров | лоренцо музети | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook