Надал: Истинско чудо е, че само с 9 турнира през 2018 година съм №2 в света

от в 16:04 на 08.03.2019
Калоян Пламенов

Рафаел Надал е на мнение, че е истинско чудо, че е втора ракета в световната ранглиста особено с оглед на факта, че през миналата година е играл само в 9 турнира заради контузии.

Испанецът сдаде първата си позиция в световния тенис към края на сезона и в крайна сметка тя бе заета от Новак Джокович, който финишира силно миналата кампания и грабна трофеите от Уимбълдън и US Open.

"Вече минаха няколко години, откакто първата позиция в световната ранглиста не е в моето съзнание. Играя, тъй като се вълнувам да играя всяка седмица. За щастие обаче аз съм привилигирован да бъда втора ракета в световния тенис с малко на брой изиграни турнири. През миналата година играх само в 9 турнира, тъй като се наложи да пропусна доста от надпреварите на които бях заявил участие. При това положение е истинско чудо, че съм все още втора ракета в света. Ценя позицията си, определено", коментира Рафа.

Той не пропусна да коментира и тенис центъра в Мексико, която откри наскоро. 

"Имаме страхотна база в Манакор, но за нас бе важно да разширим дейността си. Академия е едно, а тенис център е съвсем друго. Това е малко по-различна концепция от академията, която е в Испания". 

"В Канкун решихме да направим подобно нещо, тъй като все пак това е една интересна туристическа дестинация и ако хората искат да поиграят тенис, тогава ще могат да се възползват от най-добрите възможни условия и да се насладят на преживяването. Това е идеята. Повече за туристите". 

"Добрите взаимоотношения на мен и моя екип с хората от това място ни помогнаха да направим нещо подобно и аз съм изключително радостен", каза още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Истинско чудо е, че само с 9 турнира през 2018 година съм №2 в света Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook